Maison Tara ligt in de Auvergne, het zogenaamde hart van Frankrijk, waar het Centraal Massief overgaat in glooiende heuvels en rivierdalen.

Voor de actieve vakantieganger is er dan ook genoeg te doen. Wandelroutes, wildwaterkanoen, forel vissen en natuurlijk kunt u volop in de omgeving fietsen (al is een goede mountainbike zeker aan te raden).

U vindt daarnaast gezellige steden op minder dan een uur rijden, zoals het prachtige kuuroord Vichy of de winkelstad Clermont-Ferrand, gelegen aan de voet van de imposante Puy-de-Dome. Dichter in de buurt liggen kastelen Chateau Rocher en Chateau de Chouvigny. En natuurlijk leuke Franse dorpjes als Servant en Menat.

Onderaan de pagina vindt u een kaart met activiteiten, attracties en handige informatie, zoals bakkers en supermarkten.

Wildwaterkanoen

Op slechts enkele minuten van Maison Tara kunt u in een kano de rivier de Sioule afdalen. Het traject is goed begaanbaar voor beginners en met name het deel dat door de Gorges de Sioule leidt is bijzonder de moeite waard.

U passeert onder andere het Chateau Chouvigny. Voor meer informatie kijkt u op de site van Sioule Loisirs (Frans/Engels).

Wandelen

De Auvergne is een prachtig gebied om in te wandelen. Vulkanen zoals de Puy de Pariou bieden fantastische uitzichten en mooie wandelroutes.

Daarnaast zijn er talrijke bossen in de omgeving en een groot aantal wandelroutes rond de kleine dorpjes van de Allier en Puy de Dome.

Forel vissen

De rivieren in de Auvergne behoren tot de meest interessante in Frankrijk. U kunt onder andere op forel vissen in de rivier de Sioule. Voor meer informatie kunt u terecht op deze forelvis-site (Franstalig).

De boomtoppen in

In La Bosse, een kleine twintig minuten met de auto, kunt u uw hoogtevrees overwinnen bij Natura’Bosse. Er zijn lage trajecten voor de kleintjes en de echte durfhalzen kunnen de 240 meter lange kabelbaan bedwingen.

Het park is nog maar een aantal jaren open en is zeker een aanrader voor een avontuurlijk dagje uit.

Pittoresque Charroux

Charroux is een van de mooiste dorpjes van Frankrijk en slechts een half uurtje rijden van Maison Tara. Oude straatjes en pleintjes lopen door de voormalige versterkte stad.

Er zijn leuke winkeltjes (de kaarsenwinkel is een aanrader), musea, een gezellig theehuis, en een aantal lekkere restaurants.

Chateau Rocher & Chateau Chouvigny

Op enkele minuten rijden vindt u de ruine van Chateau Rocher en het te bezichtigen Chateau Chouvigny. Ze werden beide gebouwd in de 13e eeuw op strategische locaties aan de rivier de Sioule en beschikken over een fantastisch uitzicht.

Leuk voor een bezoek met picknick.

Vichy

Zo’n veertig kilometer ten oosten van Maison Tara ligt het kuuroord Vichy. Sinds de 17e eeuw komt de Franse adel hier voor het helende bronwater.

Ouderwetse pracht en praal vindt u rondom het Parc des Sources, waar u zeker ook een slokje van de verschillende bronnen moet nemen.

Clermont Ferrand

Een kleine veertig kilometer naar het zuiden vindt u de gezellige winkelstad Clermont-Ferrand. Gelegen aan de voet van de oude vulkaan, de Puy-de-Dome, staat deze stad bekend om haar Kathedraal en de nabijgelegen middeleeuwse straatjes.

Bezoek de vele kleine boetiekjes maar ook grote warenhuizen zoals Galleries Lafayette.

Close
Go top